house of the future

house-of-the-future.JPG
The Innovative design features used in this experimental property in Sheffield may soon mass marketed to the public. The Parnell family, comprising Nick and Sue and their two daughters, were chosen from 70 volunteer families to spend six months in this house of the future. The Project LIFE house was built with unique features including a laundry linked to floors above via a laundry chute, a bootroom entrance, a basement den, underfloor heating, self-cleaning windows, an automatic shirt-ironer and energy-saving ventilation. During the testing period the Parnell family had to wear radio frequency identification tags allowing their movements and use of the unusual rooms and features to be recorded. Kinda like lab rats huh? Just kidding! Because of their experience we will soon be living in similar luxury.